اسید فولیک و ضرورت مصرف آن در بارداری
اگر باردار هستید یا ممکن است باردار شوید، مهم است که به اندازه کافی اسید فولیک مصرف کنید .
اسید فولیک به پیشگیری از نقص لوله عصبی کمک می کند و نبود آن نقایص جدی زایمان نخاعی مانند اسپینا بیفیدا و آنانسفالی را سبب می شود. لوله عصبی بخشی از جنین است که در آن ستون فقرات و مغز کودک شما ایجاد می شود.
نقص لوله عصبی در مرحله بسیار پیشرفته ای رخ می دهد، قبل از اینکه بسیاری از زنان حتی می دانند که حامله هستند ،به همین دلیل مهم است که ابتدا اسید فولیک را شروع کنید و بعد اقدام به بارداری کنید .
مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) گزارش دادند که زنانی که دوز روزانه اسید فولیک را که حداقل یک ماه قبل از تخمک گذاری و سه ماهه اول بارداری را مصرف می کنند، تا ۷۰ درصد خطر نقص لوله های عصبی را کاهش می دهند.
برخی از تحقیقات نشان می دهد که اسید فولیک ممکن است به کاهش خطر ابتلا به نقایص دیگر کودک نیز مانند کاهش شکاف لب، شکاف شکم و برخی از نقص های قلبی کمک کند. همچنین ممکن است خطر ابتلا به پره اکلامپسی، یک اختلال فشار خون جدی را که حدود ۵ درصد زنان باردار را تحت تاثیر قرار می دهد، کاهش دهد.
به منظور کاهش خطر ابتلا به نقایص لوله عصبی کودک، دکتر لیلا جعفری متخصص زنان در بوشهر توصیه می کنند که ۴۰۰ میکروگرم (میلی گرم) اسید فولیک در روز، حداقل یک ماه قبل از اینکه شروع به تلاش برای بارداری کنید، شروع شود.
لازم به ذکر است که بیش از ۱۰۰۰ میکروگرم در روز اسید فولیک مصرف نکنید، مگر تحت شرایط خاصی متخصص زنان به شما توصیه کند
مواد غذایی حاوی اسید فولیک
برخی از غذاهای حاوی اسید فولیک را لیست می کنیم که می توانند به نوبه خود سبب افزایش اسید فولیک در بدن شوند .
عدس ،لولبیا ،اسفناج و میوه ها به میزان قابل توجهی دارای اسید فولیک هستند . البته باید گفت مادران باردار تنها نمی توانند با رژیم غذایی اسید فولیک خود را تامین کنند و بهتر است روزانه با مصرف مکمل ها این میزان را تامین کنند .
خدمات دکتر لیلا جعفری متخصص زنان در بوشهر
با تشکر مدیریت سایت دکتر لیلا جعفری متخصص زنان در بوشهر